OSJETLJIVA KOŽA

Ako Vam je koža je crvena, napeta i svrbi ? A kod nanošenje kreme, ili šmikanja ili čak i nakon tuširanja i čišćenja ne osjećate olakšanje, već često se jave i dodatne tegobe, u smislu osipa, i reakcije onda vjerojatno imate osjetljivu kožu. Važno je  veoma pažljivo brinuti za osjetljivu kožu .

Osim tipičnih simptoma kao što su crvenilo , svrbež , napetost, osjećaj zatezanja, ponekad se javljaju i ljuskanjebubuljice ili osipi . Često su simptomi slični onima kod suhe kože.  Međutim, suha koža nije toliko osjetljiva na vanjske uvjete i kozmetiku kao osjetljiva koža.

Osjetljivo je  lice, ali često i drugi dijelovi tijela kao što su ruke i stopala , leđa , noge , vlasište ili genitalno područje . Dakle, što je zapravo osjetljiva koža, varira od osobe do osobe. Međutim, ako vaša koža uvijek reagira na vjetar, hladnoću, stres, sunce, novu kozmetiku ili određenu hranu s iritacijom , onda je vjerojatno da je to vrlo osjetljivo. U tom slučaju trebate prilagoditi  njegu kože i izbor preparata tipu kože.

Zašto je koža osjetljiva?

Mnogo je mogućih uzroka:

  • Oštećena kožna barijera i koža ne može dovoljno zadržati vlagu,  i osjetljiva je na vanjske podražaje.
  • Previše ili pogrešna higijena tijela s agresivnim sastojcima uništava prirodni zaštitni sloj kože i dovodi do povećane propusnosti kožne barijere.
  • Kod beba je koža još uvijek vrlo tanka i kiseli sloj još nije dovoljno stabilan i razvijen, ali  kod i starijih ljudi, čije ćelije kože se sporo obnavljaju i žlijezde lojnice proizvode manje masnoće, često pate od osjetljivosti kože.
  • Često je bolest razlog za osjetljivu kožu. Kod ekcema, na primjer, koži nedostaju masnoće,  a proizvodnja sebuma je poremećena. Ali i bolesti kao što su bolest bubrega ili alergije mogu pogodovati povećanoj osjetljivosti.
  • Osjetljiva koža može biti nuspojava nekih lijekova.
    Ako je ravnoteža hormona izvan ravnoteže zbog puberteta, menstruacije, menopauze ili trudnoće, ona također može utjecati na vašu kožu, i veoma često je uzok osjetljivosti.
  • Često je istina da je koža ogledalo duše. Tako se osjetljivost javlja i kod stresa, psihičke napetosti, nesanice…
  • Nezdrava prehrana bogata šećerom i masnoćom često uzrokuje iritaciju kože.
  • Predispozicija igra važnu ulogu u teksturi kože. Ako vaši roditelji također pate od osjetljive kože, vjerojatno ćete se boriti sa sličnim simptomima.

Najnoviji proizvodi na osjetljivoj koži iz Avène:

http://eapoteka.kps.ba/proizvod/avene-tolerance-extreme-losion-za-ciscenje-200ml-cisti-i-umiruje-maksimalno-postujuci-potrebe-svih-tipova-osjetljive-koze/

http://eapoteka.kps.ba/proizvod/avene-tolerance-extreme-hidratantna-umirujuca-krema-sterilna-tuba-50-ml-hidrira-i-umiruje-maksimalno-postujuci-potrebe-suhe-do-vrlo-suhe-osjetljive-koze/

Savjeti i preporuke -kako se nositi s osjetljivom kožom

Za osjetljivu kožu, iznimno je važna svakodnevna njega. Pročitajte ovdje što pomaže vašoj koži:

1. Koji su sastojci prikladni za osjetljivu kožu?

Koristite što je moguće manje različitih proizvoda za njegu i odaberite samo one koji su potpuno bez mirisa ili bez alkohola . Ostali mirisi i konzervansi ne bi trebali biti uključeni.

Ako je moguće, imajte mali uzorak za testiranje. Na primjer, možete ih isprobati na rukama oko tri dana. Ako se nakon toga ne pojavi nikakva reakcija, vjerojatno ćete tolerirati proizvod.

U međuvremenu, tu su i mnogi proizvodi od prirodne kozmetike , koji su posebno prilagođeni osjetljivoj koži.

2. Kako najbolje očistiti osjetljivu kožu?

Opet, moto je: što je moguće manje i što nježnije . Za čišćenje odaberite proizvode koji se uopće ne pjene i obratite pozornost na sastojke . Ako je koža napeta i osjeća se vrlo suho, trebate odabrati i drugi proizvod. Iako ima smisla u večernjim satima očistiti lice specijalnim sredstvom za čišćenje, ujutro ponekad možete potpuno bez njega.

http://eapoteka.kps.ba/proizvod/avene-tolerance-extreme-losion-za-ciscenje-200ml-cisti-i-umiruje-maksimalno-postujuci-potrebe-svih-tipova-osjetljive-koze/

http://eapoteka.kps.ba/proizvod/avene-micelarni-losion-500ml-za-odstranjivanje-sminke-i-njezno-ciscenje-osjetljive-koze/

3. Koji make-up je prikladan za osjetljivu kožu?

Svatko tko pati od osjetljive kože zna da pronalaženje prave šminke nije tako jednostavno. Često postoji i začarani krug, jer se mrlje ili crvenilo žele sakriti, ali proizvod nije prikladan za tip kože. Dakle, sve će se samo pogoršati. Vaš izbor make-upa – kao što je slučaj s proizvodima za čišćenje – u osnovi pada na proizvode pogodne za osjetljivu kožu . Oni bi trebali koristiti što je moguće manje kemijskih sastojaka i najbolje bez mirisa . Uklanjanje šminke je obavezno!

Osjetljivo lice uvijek pripremiti prije nanošenja proizvoda za njegu. Odličan AVENE BLAGI LOSION…za svaki dan.

http://eapoteka.kps.ba/proizvod/la-roche-posay-hydreane-bb-light-shade-40ml-prva-bb-krema-s-termalnom-izvorskom-vodom-la-roche-posay-formuli

 

 

4. Ovo je optimalna zaštita od sunca za osjetljivu kožu

Osjetljiva koža snažno reagira na sunčevu svjetlost . Nikada ne zaboravite UV zaštitu – čak i zimi. U najboljem slučaju, dnevna krema bi već trebala pružati UV zaštitu. Ako provodite puno vremena na svježem zraku ljeti, preporučuje se visoki faktor zaštite od sunca (najbolji SPF 50). Osim toga, krema za sunčanje ne smije sadržavati parabene i parfeme. Idealni za osobe s osjetljivom kožom su mineralni proizvodi za zaštitu od sunca.

http://eapoteka.kps.ba/proizvod/avene-mineralna-krema-za-zastitu-od-sunca-spf-50mineralna-krema-za-zastitu-od-sunca-spf-50-50-ml-vrlo-visoka-zastita-od-sunca/

http://eapoteka.kps.ba/proizvod/avene-mineralno-mlijeko-za-zastitu-od-sunca-spf-50-100mlvrlo-visoka-zastita-od-sunca-za-kozu-koja-je-netolerantna-na-kemijske-filtre-i-parfeme-za-cijelu-obitelj-odrasli-i-djeca-za-lice-i-tijelo/

5. Brijanje je dodatna iritacija osjetljive kože kod muškaraca

Osjetljivu kože često imaju i muškarci. Kod njih je brijanje dodatna iritacija i posebno treba paziti na izbor proizvoda.

http://eapoteka.kps.ba/proizvod/avene-pjena-za-brijanje-200-mllagana-njezna-pjena-za-sve-tipove-osjetljive-koze/

6. Ispravno kupanje i tuširanje

Mnogi ljudi su skloni pretjeranoj higijeni i tuširanju nekoliko puta dnevno. To, međutim, uništava prirodnu samoregulaciju kože. Stoga se pokušajte tuširati samo kada je to potrebno, a u nekim slučajevima koristite samo vodu, a ne gel za tuširanje. Inače odaberite proizvode za kupanje i gelove za tuširanje koji su hidratizirajuća ili  ulja za kupanje. Nakon pranja, preporučljivo je umočiti ručnik, a ne trljati i odmah nanijeti losion za tijelo bez mirisa i konzervansa. Čuvati kožnu barijeru. 

http://eapoteka.kps.ba/proizvod/la-roche-posay-lipikar-ulje-400ml-ulje-za-pranje-tijela-koje-kozi-vraca-lipide/

 

Ostali proizvodi za osjetljivu kožu :

http://eapoteka.kps.ba/proizvod/neuro-sensitive-190ml-ublazavajuci-tonik-za-sve-tipove-osjetljive-koze/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)