Aloe vera: Najbolji izbor za organizam i kožu

Aloe vera: Najbolji izbor za organizam i kožu

Otvorite link: ALOE VERA 

  • Možete nas kontaktirati i na viber 061-104-504
  • ili na besplatni telefon 0800 211 12  (savjeti 08-21h)
  • I veoma jednostavno pošaljite poruku i na FACEBOOK
  • Dostava preko 30 KM je besplatna za cijelu Bosnu i Hercegovinu

Aloe vera je poznata po svojim ljekovitim svojstvima i dobrobitima za organizam. Aloa vera gel pomaže ojačati imunitet, poboljšati probavu, zaliječiti kožu i smanjiti upalna stanja. Zahvaljujući brojnim ljekovitim svojstvima, ova biljka je važna u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji.

Primjena Aloe vere

 Aloe Vera sadrži antioksidante i antibakterijske sastojke

Antioksidansi djeluju kao svojevrsni zaštitnici, pričvršćujući se na slobodne radikale koji mogu oštetiti stanice u tijelu.
Gel unutar biljke Aloe vere sadrži antioksidanse iz biljnih spojeva poznatih kao polifenoli, koji štite kožu od štetnih vanjskih utjecaja.

Aloe Vera može funkcionirati kao laksativ

Sok Aloe Vera se oduvijek koristi za poboljšanje varenja i probave (eliminaciju toksina iz organizma) i ujedno jača imunitet. Smatra se pravom pomoći za cijeli probavni trakt. Iznad svega je preporučiv kao tretman kod dispepsije (bolova u gornjem dijelu probavnog sistema) i njenih simptoma i kao pomoćno sredstvo u tretmanu čira, meteorizma (nadutosti) i aerofagije (vazduha u želucu). Pomaže varenje i smanjuje osjećaj rane sitosti i mučnine, što su simptomi dispepsije. Sok Aloe Vera ima protuupalno djelovanje i koristan je u slučaju čira i nadraženog kolona.

Aloe Vera može smanjiti šećer u krvi kod dijabetičara

Po ovom pitanju još uvijek se vrše istraživanja, međutim nekoliko studija sugerira da Aloe vera može pomoći smanjiti ukupni šećer u krvi kod dijabetičara.
To postiže na način da povećava osjetljivost na inzulin i poboljšava sposobnost tijela da upravlja šećerom.
U svakom slučaju, kod takve vrste primjene poželjno je konzultirati se s liječnikom.

Aloe Vera i koža

Aloe vere može smanjiti znakove starenja na koži.
Jedna studija žena iznad 45 godina pokazala je da lokalno korištenje Aloe vera gela može povećati proizvodnju kolagena i povećati elastičnost kože.
Druga studija pokazala je da gel može smanjiti crvenilo kože.

Aloe Vera može ublažiti osip i iritaciju

Biljka se već dugi niz godina koristi kao kućni lijek za liječenje osipa i iritacije kože, a razna ispitivanja također to podupiru.
Pregledom 40 različitih studija iz 2009. godine sugerira se da oralna potrošnja Aloe vere može ubrzati ozdravljenje rana i smanjiti veličinu izraslina na koži.
Još jedna studija provedena 1996. godine potvrđuje da se Aloe verom može učinkovito liječiti psorijazu.
Te godine na Zavodu za kliničku fiziologiju u Švedskoj sudjelovalo je 60 pacijenata s kroničnom psorijazom u randomiziranom, kontroliranom pokusu Aloe vere i placebo kreme.
Stopa liječenja u grupi Aloe vera bila je 83% (!) U usporedbi sa samo 7% u skupini koja je primala placebo, a tijekom 12-mjesečnog praćenja nije zabilježen povratak bolesti.

Aloe Vera kod želudčanih tegoba

Jedna studija kod štakora s gastrointestinalnim problemima pokazala je da Aloe vera značajno smanjuje količinu želučane kiseline u njihovim tijelima.
Druga studija kod 30 bolesnika sa sindromom razdražljivog crijeva otkrila je da je pijenje 30 mililitara Aloe vere dva puta dnevno smanjilo ukupnu razinu želučanih nelagoda.

Neke od ovih prednosti mogu biti posljedica laksativnih i protuupalnih, kao i raznih antibakterijskih svojstava Aloe vere.

Aloe Vera može poboljšati zdravlje kardiovaskularnog sistema

Nije u potpunosti dokazan učinak Aloe vere na kardiovaskularni sistem, no neka istraživanja ukazuju na to da biljka može poboljšati cjelokupno zdravlje kardiovaskularnog sistema.
U istraživanju objavljenom u British Medical Journalu, istraživači su ukazali na to da oralno davanje Aloe vere može pomoći u snižavanju razina lipida u krvi, što može pomoći u reguliranju razina kolesterola.
S obzirom da se kolesterol obično kontrolira uzimanjem lijekova, taj razvoj je ohrabrujući.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)