Znate li pravilno ukloniti šminku sa očiju?

Znate li pravilno ukloniti šminku sa očiju?

Baš kad ste pomislili da ste sa očiju uklonili svu šminku, pogled u ogledalo otkriva zastrašujuću činjenicu ,ostaci maskare i olovke za oči su i dalje vidljivi.

Na tržištu je mnogo proizvoda koji služe uklanjanju okoloočne šminke a svi znamo koliko je to područje osjetljivo.

Prvenstveno treba gledati sastav proizvoda te izbjegavati alkohol pri čemu mislimo na tzv. “loše alkohole”  i velika je predrasuda da proizvodi za djecu ne sadrže alkohol.

Šminku s očiju je teško ukloniti zbog iznimno osjetljivog područja koje okružuje naš organ vida.

Međutim, ako se ne uklone na ispravan način, ostaci šminke s vremenom mogu uzrokovati tamnjenje kože na tom osjetljivom području, kao i stvaranje bora. Prije nego što na lice nanesete pjenu za čišćenje, uklonite šminku pomoću nekoliko jednostavnih koraka.


Nanesite nekoliko kapljica mlijeka ili losiona za skidanje šminke na vatu.

Prvo se posvetite jednom, pa drugom oku. Zatvorite kapak pa na njega i trepavice nježno prislonite vatu natopljenu sredstvom za skidanje šminke. Vatu zadržite na kapku oko pola minute kako bi se šminka brže otopila. To će vam omogućiti lakše uklanjanje šminke.

Nakon pola minute, nježno prijeđite vatom preko očiju u smjeru prema dolje, kako biste osigurali potpuno uklanjanje šminke.
Otvorite oči i očistite ostatke šminke ispod trepavica.


Za vodootpornu šminku ulje ili dvofazni čistač (miješa se ulje i voda kao zajedničko rješenje) najbolji su način da se ukloni ta tvrdoglava maskara i šminka oko očiju.

Većina stručnjaka će se zgroziti na samu pomisao da žene koriste vlažne maramice za bebe kako bi uklonile šminku. Takve maramice jednostavno ne mogu obaviti taj posao kako treba. Možda vam nije jasno kako takve maramice mogu biti dobre za dječju kožu koja je toliko osjetljiva, a s druge strane nisu dobre za vaše lice. Pa, bebine guze nisu prekrivene šminkom, a šminka zahtijeva posebne sastojke za pravilno uklanjanje.


Nakon što se uklonili šminku sa očiju, očistite ostatak lica sa pjenom, prema tipu kože.


 

Sada kada ste nježno uklonile šminku i očistile kožu, možete nanijeti kremu za njegu oko očiju.

 

Zapamtite, bez obzira na vrstu kože, pravilno skidanje šminke prije spavanja je obavezno! Primijenite ove savjete u svojoj svakodnevnoj rutini i više se nikad nećete šokirati pri prvom jutarnjem pogledu u ogledalo.


 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)