Samarin je dodatak prehrani koji se koristi kod osjećaja žgaravice i nadutosti, kao posljedica viška želučane kiseline.
Samarin je siguran proizvod, napravljen od pouzdanih sastojaka prema originalnoj recepturi još 1923. godine.
Veliki postotak ljudi zbog ubrzanog tempa života, loše ishrane i svakodnevnog stresa, susreće se sa želučanim problemima kakvi su lučenje želučane kiseline u prekomjernim količinama što izaziva osjećaj žgaravice i nadutosti. Sve ovo dovodi do otežanog varenja i loše probave.
Upotreba Samarina brzo i jednostavno uklanja ovakve simptome.
Uzroci
Uzroci žgaravice i regurgitacije kiseline često su prirodni i bezopasni. Različiti su od osobe do osobe, što ovisi od mnogo faktora.
Neki od uzroka:
- Prejedanje
 - Brza i pržena hrana
 - Konzumiranje hrane i pića prije spavanja
 - Masna i začinjena hrana
 - Trudnoća i prekomjerna težina
 - Pretjerana konzumacija kafe i čaja
 - Konzumacija cigareta i alkohola
 - Stres, anksioznost i depresija
 - Upotreba lijekova protiv bolova i antiinflamatornih lijekova
 
SAMARIN
Neutralizira višak želučane kiseline, smanjuje simptome žgaravice i osjećaja nadutosti.
Samarin je prašak koji se rastvara u vodi. Pomiješan sa vodom Samarin formira mjehuriće, rastvara se i kada se potpuno rastvori, spreman je za upotrebu.
Samarin formira sistem za neutralizaciju želučane kiseline i tako podiže PH vrijednost u želucu na neutralan nivo.
ZAŠTO UZETI SAMARIN
- Lako se upotrebljava
 - Dostupan je
 - Brzo djeluje
 - Nema propratnih pojava
 - Ugodnog je okusa
 - Pristupačna cijena
 - Djelovanje ispoljava duži vremenski period
 - Spada u nemedikamentozni pristup liječenja
 
Samarin je prašak koji se rastvara u vodi. Pomiješan sa vodom Samarin formira mjehuriće, rastvara se i kada se potpuno rastvori, spreman je za upotrebu.




