Soda bikarbona danas ima široku primjenu, što i priliči njenom renomeu.
Iako s brojnim blagotvornim svojstvima, danas je soda bikarbona neopravdano pala u zaborav, ali se kroz nove spoznaje vraća na velika vrata u svakodnevnu upotrebu i primjenu.
Soda bikarbona zbog svog alkalnog djelovanja koristi se kao prirodni regulator kiselosti u hrani, u pekarskim proizvodima kao tvar za rahljenje tijesta.
Nekima je možda i poznata po svojem kemijskom nazivu – natrijev hidrogenkarbonat – soda bikarbona izgleda kao bijeli prah te je slabo topljiva u vodi, a vodena otopina je slabo lužnata zbog hidrolize.
Pogodna je za oralnu konzumaciju.
Upozorenje:
Sadrži 27% natrija. Osobe s bolestima srca ili bubrega upućuju se na oprez.
Sastojci: 100% natrijev hidrogenkarbonat
Uvjeti čuvanja: Na suhom i tamnom mjestu, na temperaturi do 25°C.
Zemlja podrijekla: EU
Neto količina: 500g
Recenzije
Još nema recenzija.