Zbog svog jedinstvenog okusa i arome, ali i nižeg glikemijskog indeksa (GI 35) odlična je alternativa šećeru dobivenom iz šećerne trske i šećerne repe.
Kokosov šećer dobiva se iz biljnog soka kokosovih cvjetnih pupova.
Tradicionalno se koristi za kuhanje i zaslađivanje u Indoneziji, a posebno na otoku Java. Pogodan je za izradu krema i kolača te kao dodatak kavi, čaju, voćnim sokovima, i drugim napicima. Možete ga dodati i u pahuljice.
Prosječna hranjiva vrijednost | na 100 g |
---|---|
Energetska vrijednost | 1628 kJ/383 kcal |
Masti | 0,2 g |
od kojih zasićene masne kiseline | 0,2 g |
Ugljikohidrati od kojih šećeri | 94,0 g 90,0 g |
Bjelančevine | 1,3 g |
Sol | 0,4 g |
Sastojci: 100% čisti bio šećer kokosove palme
Napomena: Nijansa kokosovog šećera može varirati od serije do serije, od svijetlo smeđe do smeđe boje.
Način čuvanja: Na suhom mjestu i sobnoj temperaturi.
Zemlja podrijetla: Indonezija
Neto količina: 200 g
Recenzije
Još nema recenzija.