Zbog svog jedinstvenog okusa i arome, ali i nižeg glikemijskog indeksa (GI 35) odlična je alternativa šećeru dobivenom iz šećerne trske i šećerne repe.
Kokosov šećer dobiva se iz biljnog soka kokosovih cvjetnih pupova.
Tradicionalno se koristi za kuhanje i zaslađivanje u Indoneziji, a posebno na otoku Java. Pogodan je za izradu krema i kolača te kao dodatak kavi, čaju, voćnim sokovima, i drugim napicima. Možete ga dodati i u pahuljice.
| Prosječna hranjiva vrijednost | na 100 g |
|---|---|
| Energetska vrijednost | 1628 kJ/383 kcal |
| Masti | 0,2 g |
| od kojih zasićene masne kiseline | 0,2 g |
| Ugljikohidrati od kojih šećeri | 94,0 g 90,0 g |
| Bjelančevine | 1,3 g |
| Sol | 0,4 g |
Sastojci: 100% čisti bio šećer kokosove palme
Napomena: Nijansa kokosovog šećera može varirati od serije do serije, od svijetlo smeđe do smeđe boje.
Način čuvanja: Na suhom mjestu i sobnoj temperaturi.
Zemlja podrijetla: Indonezija
Neto količina: 200 g




