SOLGAR Comfort zone digestive complex caps a 90,
Za smanjenje probavnih tegoba, loše probave i nadutosti
Kompleks probavnih enzima Solgar Comfort Zone Digestive Complex napredni je kompleks probavnih enzima koji pomaže u poticanju učinkovitije i temeljitije probave. S jedanaest prirodnih enzima i uz dodatak biljnih sastojaka, Solgar Comfort Zone Digestive Complex pospješuje prirodni proces probave u organizmu, te smanjuje nadutost i mučninu.
Sastav proizvoda:
MJEŠAVINA ENZIMA Enzimi biljnog podrijetla koji se koriste u ovoj mješavini učinkoviti su u većem rasponu pH vrijednosti u odnosu na životinjske enzime i pomažu u probavi ugljikohidrata, bjelančevina, masti, vlakana i mliječnih proizvoda.
A) RAZGRADNJA UGLJIKOHIDRATA sadrži enzime za probavu ugljikohidrata kao što su amilaza, pektinaza/fitaza, invertaza, maltaza i alfa galaktozidaza. Alfa galaktozidaza posebno pomaže u razgradnji fermentabilnih ugljikohidrata, poput graha, i na taj način pomaže u smanjivanju nadutosti.
B) RAZGRADNJA BJELANČEVINA proteaza SP, bromelain i papain olakšavaju probavu prehrambenih bjelančevina. Papain također pomaže u probavi glijadinskih komponenti glutena, čime jača otpornost na gluten u prehrani. Osim što pomaže u probavi bjelančevina, smatra se da bromelain također sprječava prianjanje štetnih bakterija uz stijenke tankog crijeva.
C) RAZGRADNJA MASTI enzim lipaza pomaže u razgradnji molekula masti na masne kiseline i glicerol.
D) PROBAVLJANJE VLAKNA vlakna su prisutna u biljkama poput kelja pupčara i kupusa te ih ljudi ne mogu probaviti. Dodavanjem celulaze kompleksu pospješuje se razgradnja hrane bogate vlaknima.
E) PROBAVLJANJE MLIJEČNIH PROIZVODA laktoza je šećer koji je prisutan u mlijeku i mliječnim proizvodima, a laktaza je enzim koji razgrađuje laktozu na glukozu i galaktozu hidrolizom. Većina ljudi proizvodi manju količinu laktaze nakon dojenačke dobi zbog čega mogu nastati probavne smetnje nakon unosa mliječnih proizvoda u organizam. Dodavanjem laktaze olakšava se probava kod osoba koje su intolerantne na laktozu.
BILJNA MJEŠAVINA KUMIN (Cuminum cyminum) U studiji provedenoj 2009. godine ekstrakt kumina je ublažio simptome sindroma iritabilnog crijeva kao što su bol u želucu, nadutost i prisutnost sluzi u stolici. Smatra se da također štiti debelo crijevo od karcinogena tako što smanjuje aktivnost beta glukuronidaze i mucinaze.
KOMORAČ (Foeniculum vulgare) Komorač doprinosi probavi i zdravlju probavnog trakta. Sadrži spoj anetol te smanjuje grčeve u glatkim mišićima. KAMILICA (Matricaria recutita) Kamilica se tradicionalno koristi za ublažavanje probavnih smetnji, čireva i grčeva. Sadrži kamazulen i bisabolol koji smanjuju upale. Stres i tjeskoba usko su povezani s probavnim smetnjama, a kamilica je poznata po svom anksiolitičkom djelovanju.
ĐUMBIR (Zingiber officinale) Osim što štiti želučanu stijenku, đumbir ubrzava gastričko pražnjenje i pospješuje izlučivanje žuči iz žučnog mjehura te na taj način pomaže u probavi masti.
ANIS (Pimpinella anisum) Anis ima antioksidativni učinak koji pomaže u sprječavanju nastanka čireva štiteći sluznicu stjenke želuca te se također tradicionalno koristi u ublažavanju nadutosti.
Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama. Isto tako, izbjegavati proizvod ako postoji alergija na ambroziju i srodne biljke iz iste porodice.
Preporučena dnevna doza:
1 kapsula uz svaki obrok
Recenzije
Još nema recenzija.